Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
email: renavox@gmail.com | κιν: 6944 530.903

Ρένα Αθανασοπούλου

Θεατρολόγος, Μουσικός, Συγγραφέας, Εικονογράφος, Εκπαιδευτικός

advertisement

Η Ρένα στο Ελληνικό Συνέδριο Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας 2010

Η Ρένα στο Ελληνικό Συνέδριο Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας 2010

Renavox.gr - Ρένα Αθανασοπούλου - Renavox

Η Ρένα στο Ελληνικό Συνέδριο Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας 2010

Με σύνθημα «Καλό ταξίδι με τα γερμανικά στην Ευρώπη – Τα γερμανικά στη συναυλία της ευρωπαϊκής πολυγλωσσίας» θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 18 Απριλίου 2010 το Ελληνικό Συνέδριο Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας στο Goethe-Institut Θεσσαλονίκης.

Η  εισήγηση της Ρένας θα έχει τίτλο «Όταν το Εκπαιδευτικό Δράμα συναντά τον Γαλιλαίο του Bertolt Brecht».

Πρόκειται για μια παρουσίαση εκπαιδευτικού δράματος βασισμένου στο θεατρικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Η Ζωή του Γαλιλαίου» με συνδυασμό επιστημονικής ανάλυσης και ζωντανής εφαρμογής. Η συγκεκριμένη πρόταση εντάσσεται στα πλαίσια μιας δημιουργικής προσέγγισης της διδασκαλίας του γερμανικού πολιτισμού μέσα από συλλογικές δράσεις και βιωματικές εμπειρίες που προσφέρουν παράλληλα τη δυνατότητα διαθεματικών συνεργασιών. Καθώς ξετυλίγεται η ζωή του διάσημου επιστήμονα, μια ομάδα μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης γίνεται μέρος της ιστορίας και βιώνει μέσα από την εφαρμογή μιας σειράς τεχνικών ένα πλήθος διαχρονικών ερωτημάτων για την ευθύνη του επιστήμονα και την στάση του κόσμου απέναντι στις μεγάλες ανακαλύψεις. Η διάλεξη αυτή απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που ενδιαφέρονται για νέους τρόπους προσέγγισης  σοβαρών κοινωνικών θεμάτων, λογοτεχνικών έργων και ιστορικών μορφών.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Γερμανικού Ινστιτούτου :

http://www.goethe.de/ins/gr/the/elindex.htm

Έχει διαβαστεί 1615 φορές
Καλό Πάσχα
Προηγούμενο άρθρο
Καλό Πάσχα