Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
email: renavox@gmail.com | κιν: 6944 530.903

Ρένα Αθανασοπούλου

Θεατρολόγος, Μουσικός, Συγγραφέας, Εικονογράφος, Εκπαιδευτικός

advertisement

Επιμόρφωση σε Νηπιαγωγούς

Τελευταία ενημέρωση από Ρένα Αθανασοπούλου
Επιμόρφωση σε Νηπιαγωγούς

Μετά από πρόσκληση του 1ου και 5ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου η Ρένα Αθανασοπούλου πραγματοποίησε επιμόρφωση με τίτλο «Τους φόβους μου νικώ!». Επρόκειτο για ένα εκπαιδευτικό δράμα βασισμένο σε μύθο της φυλής των Μασάι που διερευνά το θέμα του φόβου.
Πιο συγκεκριμένα μέσα από τεχνικές που εντάσσουν το δάσκαλο και τα παιδιά σε ρόλο οι συμμετέχοντες βιώνουν διαφορετικές οπτικές γωνίες και αναζητούν δημιουργικές λύσεις για όσα τους τρομάζουν απαντώντας στα εξής ερωτήματα: Τι συμβαίνει, όταν δραματοποιούμε τις καταστάσεις και μεγαλοποιούμε τους φόβους μας; Τι μας προσφέρει θάρρος σε μια δύσκολη στιγμή; Γιατί φτάνει κάποιος στο σημείο του εκφοβισμού για να κρύψει το δικό του φόβο; Τι σημαίνει να αναγνωρίζουμε τη δυσκολία μιας κατάστασης και να ανατρέχουμε για βοήθεια στους άλλους;
Η ομάδα των νηπιαγωγών ήταν εξαιρετικά δημιουργική και έδωσε μια άλλη διάσταση στα ερωτήματα που διερευνούνταν προσφέροντας συναισθηματικό και ψυχολογικό βάθος στην εφαρμογή και αξιολόγηση των δράσεων.

  1. Προηγούμενες εφαρμογές :
  2. * Ερευνητική εφαρμογή ενός προγράμματος θεατρικής αγωγής για την ενδυνάμωση παιδιών στο Ορφανοτροφείο «Μέλισσα». Μεταπτυχιακή εργασία με στοιχεία δραματοθεραπείας και παιγνιοθεραπείας.
  3. * Μέρος της διαδραστικής παιδικής παράστασης «Ιστορίες των 5 Ηπείρων» που παρουσιάστηκε σε σχολεία και πολιτιστικούς χώρους.
  4. * Εργαστήρι για παιδιά και γονείς σε εκπαιδευτικά προγράμματα οικογενειακών δράσεων του φορέα «Μαγικό Αερόστατο».
  5. * Εκδήλωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Θηλασμού από βρέφη έως νήπια.
  6. * Στο πλαίσιο προγραμμάτων συναισθηματικής αγωγής σε Δημοτικά Σχολεία (ευέλικτη ζώνη και εργαστήρια δεξιοτήτων).
  7. * Εργαστήρι του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση «Διαμορφώνοντας κοινότητες μάθησης και δημοκρατίας μέσα από τη θεατρική εμπειρία».
  8. * Εργαστήρι του 1ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας «Η αξιοποίηση της τέχνης στη διδασκαλία και στη μάθηση: Προκλήσεις και προοπτικές για εκπαιδευτικούς και μαθητές της σχολικής ομάδας».
Έχει διαβαστεί 478 φορές