Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022
email: renavox@gmail.com | κιν: 6944 530.903

Ρένα Αθανασοπούλου

Θεατρολόγος, Μουσικός, Συγγραφέας, Εικονογράφος, Εκπαιδευτικός

Εισήγηση «Ιστορία και παράδοση στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων»

Εισήγηση «Ιστορία και παράδοση στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων»

Το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 η Ρένα Αθανασοπούλου συμμετείχε στην επιστημονική διημερίδα των εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής Βόρειας Ελλάδας με θέμα: "Προκλήσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου της πανδημίας και προοπτικές μετά από την πανδημία". Η εισήγησή της είχε τίτλο «Ιστορία και παράδοση στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων» και αποτέλεσε την παρουσίαση δύο δημιουργικών σχολικών project του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, όπου διδάσκει, στα πλαίσια των προγραμμάτων Erasmus και Ε-Twining.

Στο πρώτο project οι μαθητές της Β' Τάξης ξετύλιξαν το νήμα της ελληνικής χριστουγεννιάτικης παράδοσης. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τα χριστουγεννιάτικα έθιμα διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, τα εικονογράφησαν και δημιούργησαν τις δικές τους αφηγηματικές φιγούρες.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο στον παρακάτω επίσημο σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=wT7lmdnl2gc

Στο δεύτερο project οι μαθητές της Δ΄ και Ε΄ Τάξης πήραν συνέντευξη από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους καταγράφοντας μαρτυρίες από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δημιούργησαν λοιπόν ένα πολυσύνθετο ντοκιμαντέρ, όπου αφηγήθηκαν τις μαρτυρίες με εξαιρετικά εκφραστικό και έντονα συναισθηματικό τρόπο.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο στον παρακάτω επίσημο σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=bT7RGA1EfhY

Τα παραπάνω προγράμματα υλοποιήθηκαν την περίοδο της πανδημίας, γι’ αυτό και η εισήγηση ολοκληρώθηκε με τη φράση «ακόμα κι όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες, οι μαθητές δεν σταματούν να μας εμπνέουν και να δημιουργούν!».

          Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εισήγηση.
Έχει διαβαστεί 272 φορές